radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » El CAP de Palafolls repartirà demà pomes per celebrar el Dia Internacional d’Infermeria

El CAP de Palafolls repartirà demà pomes per celebrar el Dia Internacional d’Infermeria

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 710 0

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El personal d’infermeria de l’ambulatori de Palafolls, simultàniament amb la resta de CAP de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i dels dos hospitals que gestiona (el Calella i el de Blanes) repartiran, demà un total de 800 pomes entre totes les persones que es vagin a visitar al centre sanitari.

La poma, que és simbol de vida saludable, es repartirà juntament amb un petit decàleg amb 10 consells de salut per portar uns bons hàbits en alimentació, activitat física, descans, estat emocional i consum de begudes alcohòliques.

Aquesta acció s’emmarca en la celebració del Dia Internacional d’Infermeria, que se celebra el 12 de maig, per tal de posar en valor la tasca d’aquests professionals sanitaris en la promoció de la salut i l’atenció directe al pacient.

Ho explica Mercè Maixenchs, adjunta d’infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

En aquest sentit, Maixenchs destaca que la figura de la infermera, tot i ser el professional que més aprop està del pacient i que aquest agraeix la seva atenció, sovint és la més invisibilitzada i poc reconeguda.

En aquest sentit, la jornada porta per lema “No treballem d’infermeres, som infermeres”, un eslògan que pretén donar visibilitat al rol de la infermera des de diferents àmbits assistencials, pèro també apoderar els infermers i infermeres  per aconseguir el reconeixement que mereix la professió.

Tot i que fa més de 20 anys que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva celebra el dia de la Infermeria, és la primera vegada que es fa amb una activitat dirigida directament a la ciutadania per visualitzar la tasca d’aquests professionals dins el sistema sanitari.

Paral·lelament, la commemoració d’aquest Dia Internacional també inclourà activitats a nivell intern del col·lectiu sanitari i més enfocades en l’àmbit científic.