radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00 -13:20

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Comarcal La gamba de Blanes es reivindica

La gamba de Blanes es reivindica

Comarcal Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 399 0

Durant aquest mes de maig, la ciutat de Blanes torna a tenir la gamba com a protagonista gastronòmic indiscutible. Ho és amb la iniciativa “El Mes de la Gamba”, que celebra enguany la seva quarta edició.

Es tracta d’uns dies en què 11 restaurants d’aquest municipi veí posen a la gamba de Blanes com a producte destacat de les seves cartes i menús, igualment com han fet amb el peix blau durant el passat mes d’abril.

Gamba roja de Blanes

L’objectiu, segons explica l’Ajuntament de Blanes, és reivindicar aquest producte com a propi, i en aquest sentit els 11 restaurants que participen en les jornades enguany ofereixen la possibilitat de conèixer la gamba a través de les seves propostes gastronòmiques.

Per exemple, els establiments ofereixen aquests dies plats com gambetes a la planxa, fins un arròs cremós amb carpaccio de gamba, canelons de games vermelles o bé risotto de gambes vermelles, entre d’altres.

El municipi reivindica la gamba de Blanes com a producte propi igualment com passa amb la gamba de Palamós. En el cas de la ciutat veïna, les gambes es capturen al Canó de Blanes, la vall més gran existent arreu del mar Mediterrani.

La varietat de gamba vermella, segons assegura el consistori blanenc, és un dels productes més preuats d’aquesta demarcació. En el cas de la Confraria de Pescadors de Blanes, aquest és producte que més beneficis genera.

La gamba rosada viu damunt els fons fangosos, a grans fondàries, entre els 80 i 1.440 metres. Sovint s’apropa a la costa a través dels recs o clots submarins  i és aquí on s’aprofita per capturar-la. La seva pesca és semi industrial o artesanal, i es practica amb arts d’arrossegament.

El passat mes d’abril, Blanes va centrar l’atenció gastronòmica en el peix blau, i durant l’octubre es va donar protagonisme al suquet de peix.