radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Diverses platges de Malgrat, Pineda, Calella i Blanes tornen a ser distingides amb la Bandera Blava

Diverses platges de Malgrat, Pineda, Calella i Blanes tornen a ser distingides amb la Bandera Blava

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 389 0

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació Europea d’Educació Ambiental ha tornat a atorgar la distinció de la Bandera Blava a diverses platges maresmenques per la seva qualitat mediambiental.

Entre elles hi ha les malgratrenques de Malgrat Centre i de l’“Astillero”. Tal i com explica el consistori malgratenc, tots dos espais ja han rebut anteriorment aquesta qualificació. En el cas de la platja de l’“Astillero”, aquest 2019 és el setè any consecutiu que la rep, i la platja de Malgrat Centre manté la Bandera Blava, de manera consecutiva, des de 1998.

La Bandera Blava distingeix la qualitat de l’aigua, així com també analitza que es faci una bona gestió ambiental pel que fa a la neteja i la recollida selectiva de residus, entre altres aspectes.

La distinció també garanteix que es disposa d’uns serveis de salvament i socorrisme adequats, d’un pla de riscos de la platja, d’accessos fàcils i segurs, rampes d’accés i lavabos per a persones amb discapacitat.

El jurat internacional Bandera Blava també ha guardonat enguany a les platges dels Pescadors i de La Riera de Pineda, que ja van rebre la distinció en edicions anteriors, i Calella torna a revalidar la Bandera Blava de la platja de Garbí.

A la resta del Maresme també s’han qualificat amb aquesta distinció platges de Sant Pol de Mar, Canet, Caldes d’Estrac o el Masnou.

Blanes enguany també torna a obtenir la Bandera Blava per les platges de S’Abanell, la de Sant Francesc (coneguda també com a Cala Bona) i la del centre, ja guardonades en anys anteriors.

Lloret, per la seva banda, també repeteix distinció per la Cala Canyelles, la platja de Lloret, Fenals, Sa Boadella i Santa Cristina.

El jurat internacional Bandera Blava d’enguany ha concedit a Catalunya 97 banderes, 4 menys que les que es van atorgar el passat 2018. Tot i així, es manté com a tercera comunitat amb més platges amb Bandera Blava de l’Estat, darrere de Galícia –que n’obté 107- i València –amb un total de 135 banderes.

Els guardons d’enguany han distingit a un total de 669 platges arreu de l’Estat espanyol.