radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home General 125 alumnes de 6è de Palafolls fan les proves de competències bàsiques

125 alumnes de 6è de Palafolls fan les proves de competències bàsiques

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 486 0

Entre dimarts i dijous d’aquesta setmana més de 82 mil alumnes catalans estan realitzant la prova d’avaluació de sisè d’educació primària. Es tracta d’unes proves que avaluen el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa. Entre ells hi ha els 125 alumnes de 6è de les dues escoles de Palafolls, ja que la prova s’aplica de manera simultània a tots els centres catalans.

Aquesta prova ajuda a saber si els alumnes que són a punt de passar a secundària  han adquirit els coneixaments i competències bàsiques per canviar de cicle. Això ajuda a millorar el sistema educatiu, però, en cap cas, determina si l’alumne pot o no passar a l’Institut. Ho explica Anna Miranda, cap d’estudis de Ferreries.

Foto: Joan Cortadellas

En els tres dies s’avaluarà les competències dels alumnes en llengües, medi natural i matemàtiques. Un cop acabades les proves es corregiran en altres centres educatius per garantir l’anonimat. Ho explica la directora de Mas Prats, Laura Duarte.

Un cop corregides aquestes proves s’emeten diferents informes. Cada familia rebrà a casa seva un informe detellat de l’alumne i dels seus resultats personals de les proves, però el centre també en rebrà un per evaluar quin són els punts a reforçar per millorar l’assoliment dels objectius previstos als programes educatius.