radiopalafolls.cat


play

Ara fem

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimarts, 10:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Política Un palafollenc declara al judici al procés

Un palafollenc declara al judici al procés

COMPARTEIX-HO
, / 518 0

Alvarado ahir al Suprem.

El judici contra els polítics i activistes que van promoure la celebració del referèndum independentista de l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya es troba a la 13a setmana al Tribunal Suprem. Justament ahir dilluns hi va declarar un palafollenc proposat per les defenses.

Es tracta d’Irineu Alvarado que el dia del referèndum formava part d’una mesa electoral a Canyamars, a Dosrius, un dels municipis oN van actuar agents de la Guardia Civil. Alvarado ha descrit al tribunal com la policia va arribar i va començar a actuar sense parlar amb ningú. De fet ha assegurat que no hi havia cap actitud hostil cap als agents de la Guardia Civil i que la majoria de concentrats a les portes del col·legi aixecaven les mans per impedir l’accés.

Preguntat per l’advocat Xavier Melero, Alvarado ha explicat que els agents van començar a llençar a la gent a terra, també a la gent gran i que ell va acabar al terra, perdent el rellotge i amb els pantalons abaixats.

Aquell matí Alvarado va acabar emmanillat per la Guardia Civil que va actuar a Canyamars, però  passada una estona, el van deixar anar.

Justament  ahir també va declarar un dels Mossos d’Esquadra que eren en aquell col·legi de Canyamars. L’agent  va explicar que mentre aixecaven Acte de la impossibilitat d’entrar a l’escola, van veure arribar 15 vehicles de la Guàrdia Civil i que quan van intentar adreçar-se a un dels agents, però que el van frenar alçant-li la ma. Segons el Mosso van passar només uns segons des que van baixar del cotxe i van començar a actuar.