radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimecres, 14:00 -15:00

i després

Pre-OcupatsDimecres, 14:30-15:00
Impulsen una recollida de signatures per demanar una estratègia nacional d’investigació en càncer
, / 323 0 0

Impulsen una recollida de signatures per demanar una estratègia nacional d’investigació en càncer

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Impulsen una recollida de signatures per demanar una estratègia nacional d’investigació en càncer

L’Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes, acollirà el proper dimarts 7 de maig una recollida de signatures que està duent a terme l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer per demanar al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que estableixi una estratègia nacional d’investigació d’aquesta malaltia.

Segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la intenció és que aquesta estratègia permeti duplicar el pressupost destinat a la investigació oncològica, així com també promocionar el desenvolupament i la retenció del talent investigador que es registra al nostre país.

Segons explica la corporació, l’acció alerta a la ciutadania que, si a dia d’avui parés la investigació, l’any 2030 al món moriria 1 persona de càncer cada dos segons.

A l’entrada de l’Hospital de Blanes hi haurà instal·lat un mòdul informatiu on treballadors i voluntaris de l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer explicaran, a través d’experiments senzills, què és la Recerca Translacional en l’àmbit biomèdic i per a què serveix l’encapsulació de medicaments.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ho qualifica d’“elements clau” per defensar que els poders públics aportin els mitjans humans i econòmics necessaris perquè la investigació sigui el motor principal per aconseguir que el càncer acabi convertint-se en una malaltia evitable, curable o cronificable.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer a la província de Girona ha registrat fins a la data més de 2.000 signants presencials, i s’ha fixat l’objectiu immediat d’assolir 8.000 signatures –un total de 500.000 a tot l’Estat espanyol-.

L’associació remarca que el fet de potenciar la investigació de les causes, la prevenció, la detecció precoç i els tractaments del càncer resulta essencial per contribuir al control de la malaltia, fins aconseguir que el càncer es pugui curar o es pugui transformar en una malaltia crònica amb un elevat índex de supervivència.