radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 20:00-21:00
Inici » El MiD inaugura una nova exposició fotogràfica basada en el surrealisme i la concepció del temps

El MiD inaugura una nova exposició fotogràfica basada en el surrealisme i la concepció del temps

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 333 0

La sala d’exposicions del MiD obre aquest vespre les portes d’una nova exposició de fotos de la mà de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes.

Aquest cop, l’entitat blanenca presenta l’exposició “Perduts en el temps”, de l’autor Juan Laguna. En aquesta mostra, segons explica la pròpia AFIC, cada imatge és un muntatge de diverses fotografies integrades a la perfecció per crear una escena amb personatges que semblen “atrapats o perduts en el temps”.

Ho explica el mateix autor de l’exposició, Juan Laguna, en declaracions a aquesta emissora.

L’exposició, segons el propi Laguna, és un viatge al passat però mesclat amb móns fantasmals i ruinosos.

De fet, una de les característiques de les fotografies que es mostren a l’exposició és que estan, segons el propi autor, “extremadament retocades”. Un retoc volgut que sorgeix del passat de Laguna, que s’havia dedicat anteriorment a la pintura.

En aquest sentit, de fet, l’autor diu que és aficionat a la pintura surrealista, i admet que l’aparició del programa de retoc fotogràfic Photoshop li va fer decantar la seva carrera cap a l’estil que ara exposa al MiD de Palafolls.

Un tipus de tècnica que assegura que molts fotògrafs tenen com a tabú, tal i com també expliquen els seus propis companys de l’AFIC de Blanes.

L’exposició compta amb fotografies capturades pel propi Juan Laguna en diversos viatges fets al Desert de Namíbia, als Altiplans de l’Himalàia, les Platges de Cantàbria o el Delta de l’Ebre, combinant personatges sorgits de recreacions històriques, fires medievals o mostres temàtiques.

La inauguració de l’exposició es fa a les 8 d’aquest vespre, i es podrà visitar fins el diumenge 26 de maig, de dilluns a divendres, en horari de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre.

 

Foto de portada: AFIC