radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Concedeixen la Creu de Sant Jordi a la Fundació ASPRONIS

Concedeixen la Creu de Sant Jordi a la Fundació ASPRONIS

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 875 0

Foto: Fundació Privada ASPRONIS

Aquesta fundació privada treballa en l’atenció sociosanitària i residencial de persones amb discapacitat intel·lectual de la Selva i el Maresme, i  enguany celebra els 50 anys de la seva fundació.

En els darrers, diversos municipis on treballa ASPRONIS han demanat a la Generalitat que atorgui a l’entitat la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que dona la institució.

Avui dimarts, el Govern català ha aprovat els guardonats d’enguany d’aquesta distinció, i la Fundació Privada ASPRONIS és una de les 15 entitats que rebran la Creu, juntament amb agrupacions de caràcter pedagògic, social, lingüístíc o cultural, entre d’altres.

A finals del passat mes de març, l’Ajuntament de Palafolls va aprovar per ple demanar a la Generalitat que es donés la Creu de Sant Jordi a ASPRONIS, sumant-se així a les peticions que ja havien fet els Ajuntments de Blanes, Tordera, Malgrat de Mar, Tossa de Mar i Santa Coloma de Farners.

Aquests consistoris han posat en valor la tasca social de la Fundació a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius en risc d’exclusió, durant les primeres cinc dècades d’existència d’ASPRONIS.

Al nostre municipi, la fundació gestiona la residència Pinya de Rosa, un centre que va obrir les seves portes enguany fa 35 anys. Precisament, el consistori palafollenc ha cedit uns terrenys a l’entitat, prop del camp de futbol municipal, que han de servir per construir el nou centre residencial que substitueixi l’actual, situat a la glorieta del Doctor Torner.

La Generalitat també guardonarà amb la Creu de Sant Jordi d’enguany a esportistes com Leo Messi o Núria Picas, així com altres personalitats com el musicòleg i compositor Lluís Albert Rivas, l’empresària Joana Amat o la pedagoga Montserrat Andreu Teixidó.