radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Comarcal El projecte solidari Vacances en Pau convoca per demà la primera reunió informativa

El projecte solidari Vacances en Pau convoca per demà la primera reunió informativa

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 211 0

L’associació solidària Malgrat amb el Sàhara ha organitzat demà al matí la primera reunió informativa per a les famílies interessades en acollir nens i nenes refugiats sahrauís aquest proper estiu.

L’entitat s’encarrega de coordinar l’estada dels sahrauís als pobles de l’Alt Maresme, sota el projecte de Vacances en Pau, una iniciativa que cada any s’organitza a la nostra zona per acollir infants sahrauís que durant la resta de l’any viuen als Campaments de Refugiats de Tinduf, a Algèria.

La reunió se celebrarà demà a dos quarts de 12 del migdia al Centre Cultural de Malgrat de Mar, i està a oberta no només a les famílies que vulguin acollir infants aquest estiu sinó també a les que ja han participat anteriorment en aquesta iniciativa, per tal que comparteixin la seva experiència.

Les estades a Catalunya dels infants que participen al projecte Vacances en Pau tenen un doble objectiu. D’una banda, es vol allunyar als nens i nenes de les condicions climàtiques que es viuen durant l’estiu al desert on viuen i, per l’altra, també es vol que l’estada d’aquests joves a Catalunya s’aprofiti perquè puguin passar diferents proves i revisions mèdiques bàsiques.

Durant l’any passat, van participar al programa un total de 13 famílies del Maresme, una xifra similar a l’any anterior. Fins fa uns anys, uns 700 joves dels campaments de refugiats visitaven Catalunya. Una xifra que amb els anys ha caigut per culpa de la crisi, que ha afectat a les famílies i a les administracions, que habitualment s’encarreguen del viatge en avió dels infants.

El projecte Vacances en Pau permet donar a conèixer la realitat del poble Sahrauí, que viu desplaçat des de fa diverses dècades, després que el Marroc envaís el territori del Sàhara Occidental, fins aquell moment colònia espanyola, aprofitant la debilitat de Franco i davant la passivitat de la comunitat internacional.

Des de llavors els sahrauís han hagut de viure sota el domini marroquí o desplaçats als camps de refugiats del desert algerià.