radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDimecres, 15:00-17:00
Home Comarcal Pineda reclama a Foment un estudi de solucions estables pel front marítim

Pineda reclama a Foment un estudi de solucions estables pel front marítim

COMPARTEIX-HO
, / 288 0

Foto: Ajuntament de Pineda

Segons ha informat l’Ajuntament de Pineda, el darrer temporal ha tornat a deixar “importants destrosses” en el front marítim del municipi.

Segons indica el consistori, la força del mar i les onades han fet desaparèixer molts metres de platja i ha provocat danys al passeig marítim.

L’Ajuntament afirma que es tracta d’una “problemàtica recurrent”, que afecta de manera repetida a diversos municipis de la costa, i per aquest motiu ha decidit remetre una carta al Ministre de Foment, José Luis Ábalos, per buscar una solució “més estable i efectiva” respecte les que s’estan duent a terme en actualment.

Segons el consistori, en aquest moment la protecció del front marítim es basa en la col·locació de més sorra a les platges, una solució que no considera definitiva degut a les afectacions que han provocat els darrers temporals.

La carta enviada al ministre, assegura l’Ajuntament, se centra en la idea de realitzar un estudi “en profunditat” de la zona, conèixer el perquè els temporals afecten més unes platges i a d’altres menys, així com també buscar solucions “més estables i efectives” per reduir els efectes de les llevantades.

Tot i que l’Ajuntament de Pineda qualifica d’”importants” les destrosses sofertes al litoral en el temporal dels darrers dies, el consistori assegura que aquests danys no són comparables amb els que es van produir amb la llevantada del 2017.

En aquella ocasió, la força de les onades no només va fer desaparèixer les platges sinó que també va destruir part del carril bici entre la Riera de Pineda i la Platja dels Pescadors.