radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Cultura Els llibreters calculen vendre un milió i mig de llibres

Els llibreters calculen vendre un milió i mig de llibres

Cultura Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 347 0

El Gremi de Llibreters de Catalunya preveu aquest dimarts un “bon Sant Jordi” amb un augment d’un 2% de la facturació.

L’únic que fa patir els editors i llibreters és el temps.

El gremi explica que el fet que els ciutadans hagin sortit de vacances fora de Barcelona haurà afavorit la venda de llibres en llocs de platja i muntanya en petits establiments, anticipant la compra de llibres durant la Setmana Santa.

Els llibreters han explicat que la jornada de Sant Jordi és “una tradició i una festa” i han descartat que el fet que caigui en plena campanya electoral n’afecti la marxa i el to.

La Cambra del Llibre, ha detallat que durant la campanya de Sant Jordi s’aconseguirà una facturació d’uns 22 milions d’euros i es vendran 1,5 milions de llibres entre 50.000 títols.

Entre els llibres més venuts estarà, segons la previsió dels llibreters, la literatura infantil i juvenil, i en el terreny de la ficció d’adults, la novel·la policíaca i històrica i romàntica, mentre que la no ficció està liderada per la venda de llibres polítics.

Els últims rànquings dels llibres més venuts permeten intuir quins seran els autors més seguits avui: Rafel Nadal, Albert Espinosa, Elisabet Benavent, Gerard Quintana i, també, els llibres dels presos. Una previsió que s’ha complert a Palafolls, tal i com destaca la llibretera Isabel Ribas, que en declaracions a aquesta emissora també ha fet una valoració positiva de la jornada, tot i que considera que hi hagut un lleuger descens de vendes respecte l’any passat, degut al temps incert del matí.

De tota manera, els més venuts suposaran només el 5% del total.