radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Mobilitat A punt de finalitzar les obres d’arranjament de la cruïlla Ramon Turró amb Costa Brava

A punt de finalitzar les obres d’arranjament de la cruïlla Ramon Turró amb Costa Brava

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 406 0

Fa uns dies començaven els treballs per a la millora d’aquesta cèntrica intersecció del nostre municipi i ja estan pràcticament finalitzats.

La principal intervenció ha estat elevar el ferm de la cruïlla, al mateix nivell de la vorera per tal de facilitar i millorar el pas de persones amb mobilitat reduïda o cotxets, però alhora,  també obligarà als conductors a reduir la velocitat dels vehicles un cop s’aproximin a aquesta intersecció, donant així més seguretat als vianants i als propis conductors.

Ara aquesta cruïlla ja està elevada i repintada. També s’ha fet ja el trasllat de la parada de bus que fins ara estava al carrer Ramon Turró i ara s’ha desplaçat uns metres fins l’av Costa Brava, a tocar de la botiga de roba.

Aprofitant aquesta actuació, el projecte també inclou  la millora de l’accessibilitat al parc de Joaquim Ruyra per a vianants. En aquest sentit, s’ha eliminat ja la rampa d’accés des d’aquesta cruïlla, que presentava una forta pendent que la feia intransitable per persones amb mobilitat reduïda, i que es vol substituirà per una nova rampa i unes escales. La nova rampa d’accès serà de 12 metres d’allargada, i per tant amb un pendent molt més suau, cosa que millorarà l’accés de cadira de rodes, cotxets de nadons o els carrets de la compra. Aquesta nova rampa es situarà al costat de l’antiga, mentre que allà on hi havia  l’antiga baixada s’hi faran escales d’accés al parc.

Justament aquests dies els operaris treballen en l’adequació d’aquest tram d’escales i la nova rampa d’accés al parc central de Palafolls.

Aquesta actuació a la cruïlla del carrer Ramon Turró i Av Costa Brava  està totalment subvencionada per la Diputació de Barcelona  que hi aporta una subvenció de 42.000€.