radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Policial - Judicial Campanya per caçar els incívics que deixen les escombraries fora dels contenidors

Campanya per caçar els incívics que deixen les escombraries fora dels contenidors

COMPARTEIX-HO
, / 499 0

Des de l’entrada en funcionament del nou sistema d’escombraries a gran part del nostre municipi, molts dels veïns han decidit continuar deixant les escombraries allí on abans hi havia hagut un contenidor de rebuig, sense fer ús de les noves illes de reciclatge. A més, es habitual veure contenidors rodejats de bosses d’escombraries al seu exterior. A vegades perquè els nous recipients estan plens, però molt sovint, alguns veïns decideixen deixar les bosses als peus dels contenidors sense que aquests estiguin plens.

Tot plegat crea una sensació de brutícia i d’insalubritat. L’Ajuntament fa temps que avisa que aquestes actituds estan fora de la normativa i demana responsabilitat als veïns, però davant la persistència d’aquestes actituds a la via pública, la Policia Local de Palafolls ha avisat a través de les seves xarxes l’inici d’una campanya sancionadora contra qualsevol actitud incívica i més concretament, a la caça dels veïns que fan un mal ús del sistema de la recollida d’escombraries.

En les últimes setmanes ja s’han interposat 4 sancions per llençar, abandonar o deixar residus en vies, espais i bens públics i 2 actes  més per deixar residus voluminosos fora els llocs permesos.

El cap de la Policia Local, Miguel Àngel Marín, demana més civisme i recorda que deixar bosses fora de l’espai corresponent pot suposar fins a 400€ de multa.

En alguns casos els veïns deixen les bosses al carrer com a protesta per la reducció de contenidors que ha comportat el nou sistema de recollida, tot i que l’Ajuntament recorda que hi ha una 50a d’illes completes de reciclatge repartides pel tot el municipi.

D’altra banda, la Policia Local va detenir diumenge un jove d’origen magrebí quan intentava ocupar un habitatge del carrer de baix. L’home havia pogut ingressar a l’habitatge tot i la porta de seguretat que instal·len les entitats bancàries precisament per evitar ocupacions. L’home va ser identificat i detingut després de comprovar que tenia una ordre de recerca i detenció pendent.

L’home va ser lliurat als Mossos d’Esquadra per tal de passar a disposició judicial.