radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Política Junts per Palafolls demana suspendre la processió dels legionaris si no té Pla d’Autoprotecció

Junts per Palafolls demana suspendre la processió dels legionaris si no té Pla d’Autoprotecció

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 779 0

Falten només 2 dies perquè se celebri la processó de Setmana Santa al barri de Sant Lluís, que comptarà un any més amb la presència dels exlegionaris desfilant amb el seu Crist de la Bona Mort.

L’esdeveniment, però, compta cada any amb detractors, i no queda exempt de polèmica. Divendres, la plataforma Palafolls Antifeixista ja va anunciar actes de protesta contra la processó, i recentment la formació Junts per Palafolls s’ha sumat a l’oposició de l’acte.

El partit ha presentat una instància a l’Ajuntament de Palafolls demanant que no s’autoritzi l’acte, i ho fa apel·lant a un decret del Departament d’Interior sobre l’adopció de mesures d’autoprotecció en activitats determinades.

En aquest sentit, Junts per Palafolls demana al consistori que no autoritzi la processó dels exlegionaris si aquesta activitat no compta amb Pla d’Autoprotecció. Ho explica Jordi Rubio de Junts x Palafolls.

La formació considera que la processó comporta “una gran polèmica entre la població” i que no queda exempta d’un “cert risc per les persones de qualsevol ideari”.

Per aquest motiu, la formació demana a l’Ajuntament que controli si s’ha presentat el Pla d’Autoprotecció, argumentant que tot i que la processó es consideri una activitat temporal, cal que l’organització de l’acte hagi elaborat i implantat prèviament aquest pla.

El partit demana que l’Ajuntament no permeti la processó si la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria no compleix el amb el que obliga el decret i no compta amb cap pla d’autoprotecció.

A més, a través de les seves xarxes, la formació considera que hi ha risc de confrontació i recrimina a la confraria, encapçalada per Óscar Bermán, haver escollit als legionaris per processionar al barri. L’antiga convergència creu que els legionaris necessiten demostrar la seva força i sotmetiment a Catalunya, ja sigui “amb Crist o amb metralleta”.

La processó està prevista per aquest dijous a les 20h al barri de Sant Lluís.