radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Economia La Cooperativa Conca de la Tordera es reunirà dijous amb el Govern per valorar els danys de la calamarsada

La Cooperativa Conca de la Tordera es reunirà dijous amb el Govern per valorar els danys de la calamarsada

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 949 0

Després de la calamarsada d’aquest diumenge, la cooperativa palafollenca ha fet balanç dels danys ocasionats als conreus del municipi.

Antoni Pla, president de la cooperativa, apuntava aquest matí que pràcticament el 100% dels productes estan afectats, i es mostra pessimista de cara a la comercialització dels productes.

En aquest sentit, dubta que la major part de collita afectada es pugui posar al mercat, i explica que els danys afecten al pagès però, de retruc, també a la pròpia cooperativa.

Aquesta tarda, el gerent de la cooperativa, Josep Ferrer, explicava que ja s’ha determinat per aquest dijous una reunió amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat per valorar la situació.

Ahir a primera hora de la tarda una forta calamarsada va afectar a la zona de l’Alt Maresme, especialment a Palafolls, però també a Mlagrat, Tordera i Blanes.

Tot i que la jornada va començar assolellada, al migdia la jornada va començar a tapar-se i a tronar i cap a quarts de 4 de la tarda, va començar a caure pedra.

La calamarsada va durar alguns minuts  i la pedra va emblanquinar carrers i taulades del nostre municipi, cosa que va sorprendre a tothom, tot i que el Servei Meteorològic de Catalunya ja havia avisat de possibles pedregades per la situació meteorològica del diumenge.

Tot i que la pedra no va provocar afectacions al trànsit ni problemes considerables, sí que ha causat danys importants a l’agricultura i a tots els cultius de fulla  tendre com enciams, escaroles o cebes. En Lluís, un pagès del pla de Palafolls ho explica a RP.

L’afectació ha estat generalitzada a Palafolls i hi ha conreus que no es podran aprofitar amb perdues per sobre del 80 o 90%. Només es podran salvar aquells que estaven més forts, com algunes cols, o d’altres conreus com les patates.