radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat Una delegació de Palafolls viatja a Nicaragua per avaluar els projectes de cooperació

Una delegació de Palafolls viatja a Nicaragua per avaluar els projectes de cooperació

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 275 0

Aquest dissabte una delegació de l’Ajuntament de Palafolls viatjarà a San Isidro a Nicaragua per conéixer de primera mà el desenvolupament dels diferents programes de cooperació que hi ha en marxa en aquesta localitat agermanada amb el nostre municipi.

La delegació, encapçalada per l’alcalde Valentí Agustí, està uns dies a la localitat centre americana amb la intenció d’avaluar i fer seguiment puntual als projectes finançats des de Palafolls.

L’ajuntament fa anys que impulsa alguns projectes amb aquesta localitat amb la que està agermanada.

El principal pretén apoderar a les dones i als joves amb risc de vulnerabilitat que viuen a San Isidro. És un gran projecte amb dues vessants que fa anys que es duen a terme. D’una banda la coneguda com a Casa Materna, on s’orienta i es dóna atenció sanitària a les dones embarassades d’aquesta localitat. A banda també es dóna formació sexual tant a dones com a homes.

L’altre vessant del projecte és el centre de Joves que busca treure del carrer a joves i dotar-los de formació laboral i ocupacional per procurar-los-hi un futur.

La cooperació amb Nicaragua continua després de més de 15 anys d’agermanament. Actualment el país està immers en fortes tensions polítiques arran de les mesures que vol introduir el president del país, Daniel Ortega i que afectarien a la Seguretat Social, cosa que ha causat revoltes populars.

Una complicada situació que reconeix l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí.

La situació és tant complicada que fins i tot les relacions entre els dos ajuntaments també està trencada. L’alcalde palafollenc reconeixia en l’últim ple que el consistori nicaragüenc no respon a les cartes ni als requeriments que es fan des de Palafolls.

Tot plegat ha causat preocupació al consistori palafollenc. Fins al punt que el propi consistori va rebutjar la subvenció que rep anualment de la Diputació, davant la impossibilitat de garantir el bon funcionament de les subvencions.

Aquest serà l’últim viatge de Valentí Agustí com alcalde de Palafolls a la localitat nicaragüenca.