radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDimarts, 20:00-20:15
Home Medi Ambient Palafolls nota el sisme de 4,2 graus de l’Alt Urgell d’ahir

Palafolls nota el sisme de 4,2 graus de l’Alt Urgell d’ahir

COMPARTEIX-HO
, / 1262 0

Un terratrèmol de 4,2 graus a l’escala de Richter amb epicentre al municipi de la Ribera d’Urgellet, a la comarca de l’Alt Urgell, ha sacsejat lleugerament gran part de Catalunya cap a 2/4 de 6 de la tarda d’aquest dimecres. La tremolor s’ha deixat sentir també al nostre municipi, on alguns veïns ho han explicat a través de les xarxes socials.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut una 50a de trucades, de les que gairebé la meitat han estat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC ha rebut més de 300 enquestes de percepció del sisme, el 2n més important detectat a Catalunya.

Segons informa l’Institut Geogràfic Nacional d’España, el sisme ha tingut lloc a 5 quilòmetres de profunditat, tot i que l’Institut Cartogràfic i Geològic de la Generalitat de Catalunya el situa a tan sols 1 quilòmetre de la superfície terrestre, cosa que explicaria que s’hagi sentit a tants punts.

Sigui com sigui la tremolor no ha provocat danys materials, nom´s l’ensurt. Segons ‘Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya hi ha hagut mnoltes rèpliques del terratremol, però de menor intensitat