radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » La pirotècnia Ferrández, tricampiona del Concurs de Focs de Blanes, obrirà el concurs d’enguany

La pirotècnia Ferrández, tricampiona del Concurs de Focs de Blanes, obrirà el concurs d’enguany

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 438 0

Foto: Joaquim Llorens i Garangou

La Comissió Tècnica del Jurat del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava ja ha fet la tria de les empreses que participaran en la 49ena edició de l’esdeveniment, que se celebrarà del 23 al 27 de juliol.

Al concurs hi han concorregut un total de 15 empreses, 10 provinents de l’estat espanyol i 5 d’origen estranger.

De les escollides, 3 són de l’Estat espanyol i 2 de fora, concretament d’Itàlia i Romania.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, després de l’actuació de la Pirotècnia Ferrández l’any passat, la Comissió Tècnica del Concurs ha decidit que sigui aquesta l’empresa que obri el concurs d’enguany, el dimarts 23 de juliol.

L’endemà agafarà el relleu l’italiana Poleggi, que debuta a Blanes, i seguiran la pirotècnia Valenciana, guanyadora d’altres edicions del concurs, la pirotècnia Temexson de Romania, que també debuta, i finalment la pirotècnia Zaragozana, ja veterana a l’esdeveniment.

Enguany, el concurs compta amb un pressupost total que suma gairebé 130 Mil euros, dels quals pràcticament 100 Mil es destinen per a les pirotècnies perquè disparin, i 26 Mil són per a despeses d’organització i logística.

La resta de pressupost es dedica als premis que s’atorguen. En aquest cas, 6 Mil euros per qui es classifiqui en el primer lloc, i 2 Mil  pel segon premi.

A banda dels premis en metàl•lic, també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major 2020 –igual que enguany el rebrà la Pirotècnia Hermanos Ferrández per tercer any consecutiu-, així com dos contractes més en perspectiva. D’una banda, per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina.