radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » Les taules i cadires de les escoles públiques de Malgrat són massa altes

Les taules i cadires de les escoles públiques de Malgrat són massa altes

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 317 0

Aquesta és una de les conclusions dels tallers preventius que es va fer ara fa una any a les aules de les escoles Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat, i que ara el consistori malgratenc han presentat a la Generalitat.

Ha estat amb una reunió celebrada aquest dilluns entre l’Ajuntament de Malgrat i el Departament de Salut, en què s’ha exposat que les cadires i taules que els alumnes fan servir a les aules dels dos centres no són adequades per una bona salut corporal.

La regidora d’Educació, Núria Casajuana, i el regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, han fet extensiva a la Generalitat la voluntat del govern malgratenc que aquesta proposta serveixi per corregir el tipus de mobiliari que hi ha a les aules catalanes.

Els tallers es van fer durant els mesos de febrer, març, abril i maig del passat 2018, a infants de P3, 2n, 4t i 6è de primària, amb l’objectiu de treballar la prevenció amb els infants d’una manera pedagògica i lúdica a través de contes, música i jocs, tot plegat per conscienciar-los sobre la importància de seure bé i portar la motxilla correctament.

Paral·lelament al taller, segons explica l’Ajuntament de Malgrat, s’ha fet també un treball de camp sobre les postures que adopten els infants del municipi, a través d’un estudi estadístic sobre l’ergonomia de les aules de totes les escoles de Malgrat de Mar, i que inclou un treball específic sobre el pes de la motxilla dels alumnes de 6è.