radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Comarcal Inauguren una exposició per commemorar els 50 anys d’educació especial a Blanes

Inauguren una exposició per commemorar els 50 anys d’educació especial a Blanes

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 349 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest passat divendres, la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel de Blanes va allotjar la inauguració d’una mostra que recull a través de més de mig miler de fotografies els 50 anys d’història d’educació especial per a nens i nenes amb discapacitats intel·lectuals de Blanes, així com també d’altres procedents de diverses poblacions de la comarca de la Selva.

Segons ha informat el consistori, l’exposició, organitzada per l’Escola Ventijol, s’ha concebut com un àlbum familiar de fotografies, procedents en gran part l’arxiu de la pròpia escola, i també de persones que van participar en el centre.

A la vegada, també se n’exposen d’altres que han estat facilitades per l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, i d’altres cedides per particulars. La mostra es completa amb altres elements, com ara la gegantona Valentina i jocs de psicomotricitat com els que utilitzen els alumnes.

Les fotografies recullen activitats diàries de l’escola com per exemple festes, sortides, treballs, entre d’altres.

L’objectiu de l’exposició, segons explica l’Ajuntament de Blanes, és mantenir la memòria de totes les persones que han format part de la comunitat educativa, per recordar i agrair-los la feina feta.

Des de l’any 1969 els alumnes amb necessitats educatives especials estaven repartits en aules ubicades en centres ordinaris de Blanes.

L’any 1982, degut a l’increment d’alumnat que s’havia anat vivint amb el temps, es va decidir crear el nou Centre d’Educació Especial Mare de Déu de l’Esperança. L’any següent, al 1983, es va passar a dir amb l’actual denominació: Escola d’Educació Especial Ventijol.

El centre acull actualment entorn a un centenar d’alumnes, majoritàriament de Blanes, però també d’altres localitats de les rodalies i d’arreu de la comarca, que tenen diversos transtorns mentals.

L’exposició sobre els 50 anys de l’educació especial es pot veure durant tot aquest cap de setmana, i aquest diumenge es pot visitar al matí, d’11 a 1, i a la tarda, de 5 a 8 del vespre.