radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Home Mobilitat Dilluns comencen les obres de remodelació de la cruïlla Ramon Turró amb Costa Brava

Dilluns comencen les obres de remodelació de la cruïlla Ramon Turró amb Costa Brava

Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 580 0

Avui ja s’han iniciat les obres de la nova rampa d’accés al parc de Joaquim Ruyra – Foto: RP

El consistori ja ha advertit als conductors que a partir de dilluns no es podrà estacionar a la zona de l’encreuament  entre aquestes dues vies, al centre de Palafolls, ja que començaran les obres de remodelació d’aquesta cruïlla.

Entre les accions previstes hi ha l’elevació de tota la cruïlla, a nivell de la vorera, una mesura que  permetrà facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda o cotxets i, a més, obligarà als conductors a reduir la velocitat un cop s’aproximin a aquesta intersecció, donant així més seguretat.

Aprofitant aquesta intervenció, el consistori també vol actuar en la millora de l’accessibilitat al parc de Joaquim Ruyra en aquest punt. En aquest sentit, avui s’ha iniciat l’actuació per eliminar l’actual rampa d’accés, amb una forta pendent impossible de transitar per persones amb mobilitat reduïda, i que es vol substituir per una nova rampa de 12 metres d’allargada, per tant amb un pendent molt més suau, que millorarà l’accés de cadira de rodes, cotxets de nadons o els carrets de la compra.

Aquesta nova rampa es fa al costat de l’actual, que s’acabarà transformant en escales d’accés al parc.

Ho explica el regidor de Serveis Municipals, Martí Victòria.

La intervenció servirà, doncs, per millorar la mobilitat de vianants, augmentar la seguretat viària i reordenar l’espai en una de les confluències més transitades per vianants i vehicles del nostre municipi.

Aprofitant les obres també es traslladarà  la parada de bus de la seva ubicació actual, al carrer Ramon Turró, a l’av Costa Brava.

Tot plegat té un període d’execució d’unes 3 setmanes. Durant aquest temps hi haurà afectacions al trànsit rodat i de vianants i caldrà seguir les indicacions establertes per la Policia Local. Tot i això, el regidor assegura que la cruïlla només estarà totalment tancada al trànsit durant 2 o 3 dies.

Aquesta actuació a la cruïlla del carrer Ramon Turró i Av Costa Brava  està totalment subvencionada per la Diputació de Barcelona  que aporta una subvenció de 42.000€.

Actuacions previstes a la zona. AjPLF