radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Policial - Judicial 2 detinguts per robar caixers automàtics amb explosius a Fogars i a Blanes

2 detinguts per robar caixers automàtics amb explosius a Fogars i a Blanes

COMPARTEIX-HO
, / 364 0

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 54 i 47 anys, de nacionalitat italiana i espanyola, com a presumptes autors de tres robatoris a caixers automàtics que robaven de detonant-los amb artefactes explosius de fabricació casolana.

El primer dels robatoris es va produir a l’octubre de l’any passat a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), on l’explosiu no  va acabar de detonar, i uns dies més tard es va repetir, llavors ja amb èxit, a Fogars de la Selva. A mitjans de desembre els lladres van fer explotar un altre caixer automàtic a Blanes.

L’artefacte usat pels delinqüents consistia en una mànega plàstica farcida de material explosiu de fabricació casolana, a la qual se li connectava un detonador que s’activava a distància a través d’un cable elèctric. Els lladres introduïen la mànega en el caixer i forçaven alguna de les finestres expenedores. Precisament, aquest sistema de detonació els va fallar en el caixer de Bellaterra, fet que va permetre als investigadors obtenir detalls més concrets de com es cometien els robatoris i sobre el material explosiu utilitzat.

Als investigats, amb un ampli historial delictiu, a banda dels tres robatoris a caixers automàtics, se’ls imputen també els delictes de tinença/fabricació d’explosius, danys agreujats, així com sostraccions de vehicles i falsificació documental, ja que per perpetrar algun dels robatoris van utilitzar algun vehicle sostret al qual van canviar-li la matrícula amb plaques sostretes a d’altres vehicles. Per tots aquests fets, tots dos detinguts ja estan en presó preventiva.

El sospitós de nacionalitat italiana se’l vincula amb tots els fets, mentre que el segon, de nacionalitat espanyola, es considera que va participar en només un dels robatoris. Tots dos estan en presó preventiva.