radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Un llibre recupera el Malgrat desaparegut
, / 779 0 0

Un llibre recupera el Malgrat desaparegut

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Un llibre recupera el Malgrat desaparegut

Molta gent haurà gairebé oblidat com eren la fàbrica de l’aigua, l’escola ubicada a Can Campassol, les Drassanes o l’Antic Sindicat de Malgrat, avui convertit en l’aparcament de l’estació.

Aquest diumenge es presenta a l’Arxiu de Malgrat un llibre de fotografies que furga en la memòria dels malgratencs i rescata de l’oblit alguns edificis o espais d’aquesta localitat que ja han desaparegut.

Justament el llibre es diu Malgrat Desaparegut que inclou desenes de fotografies que volen recuperar com era el municipi veí dècades enrera i com pel camí han anat desapareixent indrets que ara només estan a la memòria d’alguns veïns i en fotografies d’un passat més o menys llunyà.

El recull de fotografies l’han fet 3 historiadors locals; Joan Pinya, Núria Arís i Sònia Garangou que han remanat per fons personals de malgratencs i per altres de dipositats a l’arxiu per fer aflorar aquest passat. Ho explica Sónia Garangou.

Els tres històriadors ja van fer un amplissim treball de recuperació d’imatges històriques a Malgrat ambn la publicació, fa 10 anys, del llibre l’Abans. Aquest nou llibre és més petit i bàsicament centrat en les imatges.

Diumenge, en la presentació del llibre, els autors mostraran algunes de les fotografies i també explicaran com s’ha ideat aquest recull d’imatges. Garangou també explica que serà com un homenatge a tots aquells malgratencs aficionats a la fotografia als qui s’ha d’agrair el testimoni gràfic que han deixat.

La presentació del llibre, publicat per l’editorial Efados, serà a les 12 del migdia a l’arxiu, que ha cedit algunes imatges per aquest llibre.

Imatge de les antigues escoles Ursulines a Can Campasol