radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home General Exposició Mocadors al Vent sobre l’experiència del càncer

Exposició Mocadors al Vent sobre l’experiència del càncer

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 801 0

Aquesta mostra fotogràfica, que s’inaugura aquest diumenge al MiD, és el resultat d’una sessió de fotografies a 4 dones amb càncer de mama. Les 4 van coincidir durant les sessions de quimioteràpia a l’Hospital Comarcal de Blanes i entre elles van crear un vincle especial, ja que van donar-se suport mutu a l’hora d’enfrontar-se a tots els dubtes, incerteses i inquietuds que comporta la malaltia i la teràpia. Amb la voluntat de trencar estigmes, per passar-s’ho bé pors i amb la ferma voluntat de no fer pena per la seva situació van decidir realitzar diverses sessions fotogràfiques, que ara formen part de l’exposició “Mocadors al vent”.

Ulrike Rota, una de les dones fotografiades i impulsora de les sessions de fotografies explica que quan li van detectar la malaltia tenia molt clar que no volia donar penar i que d’aquí sorgeix la idea de fer aquesta exposició.

Un cop fetes les fotografies les 4 dones es van adonar que el fet de ser de Blanes i, per tant properes i conegudes, les imatges oferien un missatge mol directe.

Els fotògrafs Jordi Masbernat i Josep Salip van ser els encarregats de dur a terme les fotografies que expliquen les vivències de les quatre dones.  Els dos expliquen que el repte era copsar la seva ànima i  ajudar-les a explicar la seva història. Els fotògrafs comenten que les imatges són un suport que agafaran de la mà a l’espectador per fer-lo passejar per l’experiència vital de les 4 protagonistes.

La inauguració de l’exposició serà diumenge a 2/4 de 9 al MiD.