radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Malgrat tindrà un Grau Mitjà en Producció Agroecològica el curs vinent
, / 524 0 0

Malgrat tindrà un Grau Mitjà en Producció Agroecològica el curs vinent

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Economia Malgrat tindrà un Grau Mitjà en Producció Agroecològica el curs vinent

Actualment si algun jove vol estudiar un curs oficial sobre horta cal que vagi a Manresa. Això canviarà el curs vinent, ja que l’Institut Ramon Turró de Malgrat oferirà a partir de setembre un nou Cicle Formatiu de Gran Mitjà sobre Producció Agroecològica.

Un nou grau mitjà, que s’ha impulsat des del propi sector primari de la nostra zona i des de la Cooperativa de Palafolls. Tot i tenir una de les zones d’horta més importants, la realitat és que els pagesos es fan grans i falta relleu generacional al camp. Davant d’aquesta preocupació, sumada a la manca d’una base formativa, és la que ha impulsat aquest nou cicle a la nostra zona. Ho explica Jaume Carles director de l’Institut Ramon Turró.

En un primer moment, les cooperatives agrícoles implicades van buscar algun centre educatiu per fer la proposta formativa, i van consultar els centres de Blanes i Palafolls, però finalment es farà a Malgrat, on ja tenen experiència en la realització de Graus Formatius i també per la millor comunicació amb transport.

Els joves que participin en aquest cicle tindran un primer any eminentment  teòric i un segon any més pràctic i a desenvolupar en empreses agrícoles de la zona. Unes pràctiques com comptaran amb un tutor o mentor que els ajudarà.

Amb aquest nou cicle el sector espera poder aconseguir una revitalització del món agrari en aquesta zona a partir d’una sòlida formació acadèmica i d’unes pràctiques relacionades directament amb la tasques agràries.

La preinscripció per a Graus Mitjans pel curs vinent serà del 14 al 21 de maig de 2019 i s’hi poden inscriure els qui hagin acabat l’ensenyament obligatori.

El centre també oferirà un ensenyament similar, per aquells joves que vulguin treballar en el sector primari, però que no hagin acabat l’ESO. Un cop superat aquest Pla d’Iniciació Professional, l’alumne podrà accedir directament al Grau Mitjà.