radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Policial - Judicial 7 sancions en la primera setmana de la campanya contra els excrements dels gossos a Malgrat

7 sancions en la primera setmana de la campanya contra els excrements dels gossos a Malgrat

COMPARTEIX-HO
, / 150 0

En els primers dies de la campanya sancionadora per evitar que els propietaris deixin les defecacions dels seus animals a la via pública, la policia ha interposat ja 7 sancions.

La campanya vol sensibilitzar els propietaris d’animals de companyia de la necessitat de recollir les seves deposicions al carrer. També es recorda que cal evitar que els gossos orinin als espais públics, façanes o mobiliari urbà, i que en tot cas, caldria  fer-ho en embornals i escocells dels arbres, sempre llençant-hi aigua posteriorment, ja que l’orina és molt corrosiva.

La campanya informativa i sancionadora, que va començar fa uns dies, també recorda que cal portar el gos lligat quan surt a la via pública.

La campanya consisteix en una primera fase de repartiment de díptics informatius, els quals recorden la normativa vigent sobre la recollida dels excrements i expliquen que el seu incompliment pot suposar sancions de 250 euros. En un primer moment la campanya també ha comptat amb un reforç de la neteja en aquelles  zones més afectades pels excrements de gossos.

Les informadores ambientals s’han encarregat d’informar a una setantena de propietaris de gossos sobre l’ordenança de tinença d’animals.

La campanya també té una segona part, en la que la Policia Local fa un reforç de la vigilància de les zones més afectades amb l’aplicació de sancions si es dóna el cas.

Durant la primera setmana d’aplicació, la campanya sancionadora es va centrar en aquestes zones especialment afectades , com ara aparcaments i places grans.

De les 7 sancions, 4 s’han interposat per no recollir les deposicions de l’animal i 3 per portar un gos perillós sense morrió -i en un cas, sense documentació.

Aquesta setmana continua la campanya en places i zones amb més problemàtiques per les defecacions dels animals.