radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » L’Ajuntament podria quedar-se Can Puig en els propers tres anys

L’Ajuntament podria quedar-se Can Puig en els propers tres anys

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 848 0

El consistori palafollenc va aprovar divendres un conveni amb la família Puig, una de les que més terres té al nostre municipi per tal de guardar-se el dret d’adquisició de la Casa Senyorial de Can Puig i la masia medieval, ja en ruïnes, que es troben al turó de Can Pol. Són dues construccions que el consistori fa temps que li agradaria incorporar al catàleg del patrimoni municipal per poder fer-hi un equipament.

Can Puig a principis del segle passat

En aquest sentit el consistori va aprovar un macroconveni amb aquesta família per tal de regularitzar diferents cessions i d’altres temes urbanístics amb aquesta família. El més important és l’acord per mantenir durant 3 anys el dret a compra d’aquesta masia i la casa senyorial per un preu pactat de 170 mil euros. És un conveni que segons l’equip de govern no obliga a res i que si no es fa efectiva la compra passats els 3 anys, els edificis continuaran sent dels successors de la família Puig. Josep Rueda és el regidor d’urbanisme de Palafolls.

El conveni aprovat inicialment divendres també preveu el retorn d’una fiança de 42 mil€ que la família va dipositar fa anys per a la plaça de la Pau. A petició de la família, el consistori retornarà aquesta fiança a canvi de la plaça de la Pau, a l’avinguda de Pau Casals.

També es regularitza la cessió de terrenys per fer l’aparcament del Parc de les Rentadores. En aquest sentit hi ha una part de la zona que en un futur estarà destinada a habitatges de protecció oficial.

També recull la cessió gratuïta a l’Ajuntament d’un camí d’ús públic, però de titularitat privada.

El conveni es va aprovar amb el vot en contra d’ERC. El portaveu de la formació Francesc Alemany critica les presses en voler aprovar el conveni a 2 mesos de les eleccions. El republicà també critica que tot plegat s’inclogui en un sol conveni.

El mateix creu Óscar Bermán. El regidor no adscrit considera que s’hauria de fer diferents convenis i no tot en el mateix.

Bermán va marxar abans de la votació del punt.

Per la seva banda, ICV-EUiA es va abstenir a l’espera de saber si es presenten al·legacions. Juan Andrés Osorio, el portaveu ecosocialista, també demana saber a que es vol destinar Can Puig si finalment es compra.

Aquest va ser el punt més llarg i polèmic del ple de divendres, que va durar dues hores. S’espera que aquest mateix mes es celebri una altra sessió, en aquest cas ordinària.