radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Xerrada per entendre i abaratir la factura de la llum
, / 244 0 0

Xerrada per entendre i abaratir la factura de la llum

COMPARTEIX-HO
Home Economia Xerrada per entendre i abaratir la factura de la llum

La despesa energètica és una de les més importants del gran gruix de factures a pagar en una llar, però no sempre som conscients de què estem pagant.

L’Ajuntament de Palafolls ha organitzat una xerrada aquest vespre per analitzar les factures de la llum i aconseguir  abaratir la despesa energètica de casa nostra.

Coses senzilles com contractar una potencia adequada, pot suposar un estalvi considerable en cada factura. Justament per això es donaran les pautes adequades per poder ajustar la potència contractada. Abans es contractava  molta potència, bàsicament perquè els electrodomèstics eren poc eficients. Ara amb els leds i els nous electrodomèstics, probablement es pot rebaixar la potència contractada i amb ella, la factura. Oriol Bassa serà el ponent aquesta tarda.

També es proposaran diferents accions i estratègies que possibilitaran ser més sostenible i estalviar diners en les factures de la llum i del gas. També s’explicarà quins són els electrodomèstics que més gasten els que menys i com es distribueix el consum elèctric a les llars.

La trobada  es farà a la sala de plens de l’Ajuntament  a partir de les 7 de la tarda i es recomana portar una factura de la llum, per tal d’anar seguint les explicacions que es donaran durant la trobada.

La xerrada s’emmarca dins el cicle de trobades organitzades per l’Ajuntament de Palafolls per tal de promoure accions i polítiques eficients i mediambientalment sostenibles. Fa unes setmanes ja es va fer una trobada per fomentar la implantació d’energies renovables com la solar o la tèrmica al nostre municipi o el curset d’autocompostatge organitzat pel propi consistori per afavorir el tractament dels residus orgànics a la llar.

Aquestes dues accions; incorporació de l’energia solar i l’autocompostatge suposen un seguit de bonificacions fiscals.