radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » Els partits palafollencs valoren la suspensió de la consulta sobre els exlegionaris

Els partits palafollencs valoren la suspensió de la consulta sobre els exlegionaris

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 538 0

Processó del 2014 a St Lluís, amb els exlegionaris en primer terme.

L’endemà de l’anunci del govern palafollenc de suspendre la consulta prevista sobre la presència dels exlegionaris a la processó de Setmana Santa a Palafolls, els diferents partits que formen el ple del consistori han fet valoració d’aquest pas a RP.

Francesc Alemany, regidor portaveu d’ERC a l’oposició de l’Ajuntament, considera que “no té lògica” que es faci una consulta d’aquest tipus sense ser vinculant, i per l’altra lamenta que hi hagi “interessos” en barrejar el fet religiós de la processó amb la presència d’un grup que fa “apologia d’aspectes militars”.

Alemany insisteix en què la retirada de la proposta de la consulta és el “final lògic d’un procés que ja va néixer tocat de mort”.

Per la seva banda, des d’ICV-EUiA, coincideixen amb ERC en què caldria un fonament jurídic que sostingués la consulta, i recorda que tal i com ja van afirmar al ple, la formació aposta perquè tot pugui ser consultat per la ciutadania.

Ho explica Juan Andrés Osorio, portaveu dels ecosocialistes i també regidor a l’equip de govern.

Per altra banda, el regidor no adscrit Martí Victòria, també membre de l’equip de govern palafollenc, coincideix amb l’explicació que ja va donar ahir l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, i considera que si no hi havia consens entre les forces polítiques era preferible que la consulta no es tirés endavant.

El regidor no adscrit Óscar Bermán, per la seva banda, ha rebutjat, de moment, fer declaracions per valorar la suspensió de la consulta.