radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Planten una 30a de freixes a la riera d’en Jordà

Planten una 30a de freixes a la riera d’en Jordà

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 781 0

Foto: RP

Entre ahir i avui el consistori ha plantat una trentena de freixes  de fulla petita a la ribera de la riera d’en Jordà al seu pas per trama urbana.

Ja fa unes setmanes l’Ajuntament va explicar la seva intenció d’eliminar les canyes al voltant de les lleres de les rieres locals ja que el seu manteniment és molt car i per que els pagesos ja no les utilitzen com feien anteriorment.

Fa uns dies es van eliminar aquestes canyes i ara el consistori ha plantat aquesta espècia autòctona de zona de ribera per tal d’incorporar una vegetació pròpia d’aquests espais. A banda del seu cost de manteniment, el consistori recorda que l’eliminació de les canyes ha de servir per evitar que causin problemes en episodis de forts aiguats, en els quals la seva presència podrien comportar problemes perquè circuli l’aigua. A la vegada, la seva eliminació ajudarà a evitar la proliferació de mosquits i altres espècies.

De tot plegat en parla el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Juan Andrés Osorio.

L’objectiu de l’Ajuntament és eliminar les canyes de les rieres que passen dins la zona urbana del nostre municipi. De moment ha començat per aquesta actuació a la riera d’en Jordà, però amb la intenció d’anar-ho estenent a la resta de rieres palafollenques.

El regidor aclareix, però, que no s’eliminaran totes les canyes, ja que en alguns punts del municipi es mantindran per a usos agrícoles.

A banda del freixe de fulla petita, el consistori preveu anar eliminant gradualment les canyes amb un tractament físic i substituint-les  per arbustos autòctons com l’aloc i per altres arbres propis de ribera com el gatell, entre d’altres.