radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Malgrat enceta una nova campanya de conscienciació sobre els excrements de gossos

Malgrat enceta una nova campanya de conscienciació sobre els excrements de gossos

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 420 0

El consistori malgratenc ha posat en marxa aquesta setmana una nova campanya per sensibilitzar els propietaris de gossos de l’obligatorietat de recollir els excrements a la via pública.

La campanya porta el nom de “Recollim els excrements de gos: fem un Malgrat més net” i s’allargarà fins a mitjans de maig amb un doble objectiu. D’una banda l’informatiu i d’altra banda, el sancionador.

Així vol recordar, un cop més, l’obligatorietat de recollir les deposicions dels animals de companyia de la via pública, però també recorda que s’ha d’evitar que els gossos orinin als espais públics, façanes o mobiliari urbà, i que en tot cas, fer-ho als embornals i escocells dels arbres, sempre que després s’hi tirar-hi aigua.  A més el consistori recorda que sigui com sigui l’animal, ha d’estar lligat sempre que surt al carrer. Carme Ponsa és l’alcaldessa de Malgrat.

De moment es repartiran díptics informatius, on es recorda que l’ordenança municipal preveu sancions de fins a 250€ per no recollir les deposicions . La campanya informativa també posa sobre la taula l’esforç que suposa per l’administració el reforç de la neteja de carrers per culpa de l’incivisme dels propietaris.

D’altra banda la campanya també inclou un reforç de la vigilància de les zones més afectades per la Policia Local que aplicarà sancions a aquells propietaris que no compleixin la normativa. L’alcaldessa explica que els excrements, juntament amb els graffitis, són un dels principals problemes d’incivisme a la població.

El consistori ha explicat quines són les zones on es concentra més incivisme pel que fa als excrements d’animals de companyia. Són sobretot places i espais oberts com l’aparcament de l’avinguda Verge de Montserrat, l’aparcament de l’antic camp de futbol o les places Moguer, Càrdenas, Germana Campos i la de la Figuera entre d’altres.