radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Comarcal L’ACM i el Consell Comarcal del Maresme presenten una moció per lluitar contra els robatoris

L’ACM i el Consell Comarcal del Maresme presenten una moció per lluitar contra els robatoris

Comarcal

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 159 0

Foto: ACM

Aquest dilluns, el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, David Saldoni, i el President del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó, han presentat una moció per fer front a l’alarma social que està generant a molts municipis catalans l’increment dels robatoris en habitatges.

Segons explica l’ACM, l’objectiu és trobar solucions pràctiques i penals per afrontar la problemàtica i incrementar la seguretat.

A la moció s’insta al Govern català a impulsar les actuacions policials necessàries davant dels robatoris i també a la Fiscalia general de Catalunya i al TSJC per tant que siguin “amatents” en les fases de graduar les peticions de pena, de les sentències i de considerar la reincidència.

Des del Consell Comarcal s’explica que s’ha impulsat aquesta moció recollint la veu d’alcaldesses, alcaldes i efectius de seguretat que expressen la seva frustració davant d’una situació d’impunitat dels lladres que actuen a la comarca.

En aquest sentit, Triadó argumenta que les penes que se’ls hi apliquen són molt inferiors a les de la majoria de països europeus.

Això, segons exposa la moció, és vist en benefici dels delinqüents i no en benefici d’una societat més segura que respecti la llibertat i la propietat privada dels qui pateixen aquests delictes”.

Al seu torn, el vicepresident del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó, ha afegit que la moció, a banda de recollir les necessitats de la comarca, també vol servir per “compartir responsabilitats”, ja que és una problemàtica comuna.

Ho ha explicat en declaracions a La Xarxa.

Tant des del Consell Comarcal del Maresme com també des de l’ACM es considera que la sensació de seguretat no només es viu a la nostra comarca sinó que també s’expressa en els ajuntaments d’altres comarques.

En aquest sentit, Arnó explica que la moció es farà també extensiva a d’altres municipis catalans, cosa que ha d’afavorir l’assoliment dels seus objectius, més que si es tractés d’una simple petició ciutadana.

Entre els punts que s’exposen a la moció, l’ACM i el CCM reclamen al Govern espanyol els més de 800 milions d’euros que, asseguren, es deuen a la Generalitat per poder millorar els recursos materials i humans del cos de Mossos d’Esquadra, així com també la instal·lació de lectors de matrícules als accessos dels municipis per ajudar a la prevenció i persecució dels robatoris.

 

Foto de portada: ACN