radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Comarcal Incorporen una unitat d’atenció als malalts crònics a l’Hospital de Calella

Incorporen una unitat d’atenció als malalts crònics a l’Hospital de Calella

Comarcal Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 551 0

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha anunciat una ampliació dels seus serveis a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

En concret, segons ha informat la Corporació, es tracta de la posada en marxa d’un nou dispositiu d’Atenció Subaguda, que té per objectiu atendre a les persones amb malaltia crònica que ja han estat diagnosticades, però que pateixen descompensacions i que requereixen ingressos de curta durada fins a recuperar-se.

Segons ha explicat Jordi Valls, metge i director de d’Atenció Sociosanitària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la unitat que s’ha posat en marxa ara a l’hospital calellenc no és nova, ja que ja funciona en altres centres sanitaris.

L’objectiu, segons explica el metge, és ajustar l’atenció als pacients amb malalties cròniques. Es tracta de pacients que ja tenen un diagnòstic clar i que, utilitzant aquest dispositiu, s’evita que hagin de passar per urgències i altres espais innecessaris.

Segons indica la corporació, aquest nou servei compta amb una desena de llits –depenent de l’època de l’any– a l’àrea sociosanitària de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

Els usuaris amb malaltia crònica coneguda poden ingressar a la nova unitat directament des d’urgències o bé des del seu domicili, derivats pel metge de capçalera, i l’estada mitjana d’ingrés no supera els 12 dies.

El perfil d’aquests pacients, segons aclareix Valls, és el de persones que pateixen malalties cròniques de tipus respiratori o cardíaques, tot i que també s’atenen a pacients amb demència que pateixen un empitjorament sobtat de la malaltia.

El nou dispositiu d’Atenció Subaguda va entrar en funcionament a l’hospital de Calella a principis d’aquest 2019, i es preveu que pugui atendre uns 300 pacients durant tot aquest any.