radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal El Carnaval de Malgrat incorpora un ranxo i novetats en el dimecres de cendra

El Carnaval de Malgrat incorpora un ranxo i novetats en el dimecres de cendra

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 551 0

Demà comencen els actes  previstos al programa del Carnestoltes de Malgrat de Mar. Ho farà amb el ball de Carnaval de l’Associació de Veïns de La Verneda a les 18h al Centre Cívic, i sobretot amb la tradicional  rua de carrosses i comparses que es farà al vespre i que, segons el consistori, preveu aplegar uns 500 participats repartits en les 9 carrosses i comparses participants, la majoria de les quals són del municipi veí.

L’endemà dissabte el consistori preveu un dels actes novedosos d’enguany. Es tracta del Ranxo de Carnestoltes a càrrec de l’Associació d’Acció Solidària Colors i a benefici d’un projecte solidari a Gàmbia. Paco Marquez és regidor de cultura de l’Ajuntament de Malgrat.

El ranxo, que començarà a la 1 a les Peixeteries Velles, és una activitat  molt habitual en d’altres carnavals i, en definitiva,  és una escudella que es prepara tradicionalment el dimarts de Carnaval amb els aliments que dóna la gent del poble de manera voluntària.

L’altra gran novetat del Carnaval malgratenc serà la celebració del Dimecres de Cendra, el proper dia 6 de març. La Colla de Diables Ratpenatsinfernals, la Colla de Geganters de Malgrat i la SCR La Barretina Vermella organitzen els actes d’aquest dia en el que s’acomiada el carnestoltes. És una festa que segons el regidor, havia començat a decaure i que s’ha recuperat gràcies als diables.

Hi haurà un taller per a la mainada, una desfilada pública de Vídues de Carnaval fins la plaça de la barretina on hi haurà un espectacle sorpresa i la lectura del manifest del Rei Carnestoltes. A les 21 h es farà una sardinada a les Peixateries Velles i després començarà el Ball de Vídues, amb el que es tancarà el programa d’actes del Carnaval..