radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Sessións DJ localsDissabte, 00:00-02:00
Home Comarcal La campanya Bufa la Bombolla amplia horitzons

La campanya Bufa la Bombolla amplia horitzons

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 540 0

Foto: bufalabombolla.org

Aquesta iniciativa, impulsada a finals del 2017 des de Malgrat de Mar, té per objectiu la difusió de les immunodeficiències primàries, així com també col·laborar amb la investigació i la recerca d’aquestes malalties.

La campanya la van iniciar la Núria i en Pep, pares de la Martina, una nena a qui se li va diagnosticar una immunodefincència quan tenia només 4 anys i que va haver de sotmetre’s a un transplantament del moll de l’os.

La campanya consisteix en la venda de pots per fer bombolles de sabó, que fins ara s’han venut principalment a nivell local.

Segons han informat però els propis impulsors del “Bufa de la Bombolla”, la campanya amplia ara la seva distribució gràcies al fet que la Cooperativa Abacus s’hagi unit en la distribució dels pots de bombolles.

D’aquesta manera, segons explica Núria Tomàs, impulsora de la campanya, la iniciativa podrà arribar més lluny i a més persones.

El funcionament anormal del sistema immunològic dels afectats per aquestes patologies fa que hagin de viure protegits de contagis i possibles infeccions. Això fa que no puguin anar a l’escola, anar amb transport públic o estar-se a llocs on hi hagi molta gent. Aquest aïllament és el que fa que es conegui als nens i nenes afectats per aquestes malalties com a “nens bombolla”.

Tomàs fa una valoració molt positiva de la resposta de la gent envers la campanya i explica que la col·laboració ha fet que es pogués ajudar a difondre a nivell social una realitat que ells han viscut a nivell familiar.

La campanya “Bufa la bombolla” col·labora amb la Barcelona PID Foundation, una fundació que treballa per la difusió, la recerca i la investigació de les immunodeficiències primàries, així com també el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus.

Les immunodeficiències primàries són una de les més de 250 malalties minoritàries que hi ha, de les quals aquest dijous se celebra el Dia Mundial.