radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Política Eleccions Municipals 2019 Eleccions Municipals; falten 3 mesos

Eleccions Municipals; falten 3 mesos

COMPARTEIX-HO
, / 361 0

Falten 90 dies per anar a votar la nova constitució del consistori palafollenc. A hores d’ara, només dos partits han donat a conèixer els seus candidats; el primer va ser Nosotros que presenta al veterà Óscar Bermán com a cap de llista i ERC que va presentar divendres a Francesc Alemany. La resta de partits, però, encara no han oficialitzat els seus candidats per a les municipals del mes de maig.

De fet Alemany i Bermán, seran els únics candidats que repetiran respecte els comicis de fa 4 anys. El PSC haurà de substituir a Valentí Agustí, que ha anunciat que no repetirà com alcaldable després de 40 anys a la política local. Tothom dona per fet que Dolors Agüera serà la cap de llista dels socialistes, però encara no s’ha fet oficial aquesta candidatura.

Ciutadans també es presentarà a les eleccions amb una cara nova, després que expulsés a Martí Victòria un cop aquest va pactar amb el PSC. Tot i que sembla clar qui serà el candidat, que fa setmanes que dur a terme reunions, trobades i carpes informatives, el partit es resisteix a fer-ho públic.

La confluència d’esquerres, Palafolls en Comú Podem, encara no ha fet públic qui serà el seu cap de llista, tot i que fonts del partit expliquen que no trigaran a fer-ho.

Per la seva banda tant el PP com el PDeCat busquen persones per configurar una llista electoral al nostre municipi. Els populars intenten refer-se de la desintegració de la seva secció local després que Bermán deixés el partit fa uns anys. L’antiga Convergència i Unió busca conformar una llista electoral després que fa 4 anys quedessin fora de l’Ajuntament de Palafolls.

Si tots els partits finalment presenten llistes als comicis municipals, hi concorrerien fins a 7 partits. Mai abans hi havia hagut tants partits a Palafolls.