radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Comarcal Cedeixen a Malgrat una 70a de fotografies antigues fetes per un antic rector de Palafolls

Cedeixen a Malgrat una 70a de fotografies antigues fetes per un antic rector de Palafolls

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 479 0

El Palafollenc Aleix Freixa ha cedit a l’Ajuntament de Malgrat de Mar l’ús temporal de drets d’un conjunt de setanta plaques de vidre amb fotografies fetes per Josep Diviu qui fou rector de Malgrat i Palafolls a principis del segle XX.

Freixa, que és parent llunyà del rector, va trobar les 70 plaques dins d’un armari vell a l’hora de fer obres a casa i davant del contingut històric de les imatges va decidir dipositar-les a l’arxiu per a la seva conservació i promoció.

En aquest conjunt de fotografies s’hi poden veure, bàsicament, imatges dels municipis per on Diviu va exercir de rector. La majoria de fotos són de Malgrat, Calella o Siurana, a l’Alt Empordà, però també n’hi ha mitja dotzena d’imatges inèdites del nostre municipi al tombant del segle passat.

L’alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa, i Aleix Freixa han signat aquest dilluns el contracte de comodat, mitjançant el qual l’Ajuntament de Malgrat es compromet a conservar, digitalitzar i donar a conèixer aquestes fotografies del fons personal de Josep Diviu a través de l’Arxiu Municipal de Malgrat que és on es dipositaran les fotografies lliurades. Aquesta cessió de fotografies és per un període de 3 anys, i Freixa no amaga la seva voluntat que les fotografies es puguin traslladar a Palafolls quan la nostra vila tingui un arxiu històric que en pugui garantir la seva conservació i promoció.