radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimarts, 10:00-13:00
Aturem la C-32 acusa el Govern català de fer un doble joc amb les actuacions a la Costa Brava
, / 231 0 0

Aturem la C-32 acusa el Govern català de fer un doble joc amb les actuacions a la Costa Brava

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Aturem la C-32 acusa el Govern català de fer un doble joc amb les actuacions a la Costa Brava

La plataforma, contrària a la prolongació de l’autopista C-32 entre Tordera i Lloret, va presentar a finals del passat 2018 un segon recurs davant la justícia per evitar que el projecte tiri endavant, davant la intenció de la Generalitat de reactivar les obres.

Segons Aturem la C-32, el Govern català està fent un “doble joc” en matèria de sostenibilitat. La plataforma, que alhora forma part de SOS Costa Brava, es refereix al fet que la Generalitat hagi impulsat la moratòria urbanística al litoral gironí i que, per l’altra, continuï amb la intenció de voler allargar l’autopista maresmenca.

Els ecologistes reclamen que la Generalitat es reuneixi amb ells i que escolti les seves postures contràries a la prolongació de la via.

Ho explica el portaveu de la plataforma Aturem la C-32, Joan Mora, en declaracions a RP.

La plataforma qualifica el projecte “d’escàndol a molts nivells”, i lamenta que la Generalitat prioritzi aquesta obra per davant d’altres actuacions com el carril bus de Blanes a Lloret, l’arranjament de la carretera C-63 des de Vidreres o els nous accessos contemplats en el planejament urbanístic de Blanes.

A la vegada, Aturem la C-32 diu que el Govern català “ignora” la suspensió cautelar del projecte de prolongació de l’autopista, i l’acusa de voler tirar endavant i de manera “molt poc transparent” una “cursa cap a la destrucció dels boscos”.

Mora assegura que, malgrat les demandes fetes al Govern, encara no s’han pogut reunir amb el Conseller de Territori Damià Calvet, i considera que els volen “evitar”.

Segons afirma la plataforma Aturem la C-32, el tram de l’autopista fins a Lloret de Mar suposaria la destrucció de més de 60 hectàrees de bosc i la tala de més de 60.000 arbres, així com un impacte en el paisatge que la plataforma qualifica de “brutal”.

La plataforma també recorda que la consulta popular celebrada ara fa 3 anys sobre la prolongació de la via va mostrar la negativa del territori davant del projecte, i considera que mai s’han atès les alternatives proposades des de la ciutadania.