radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home General Vaga a mig gas a Palafolls

Vaga a mig gas a Palafolls

General Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 271 0

Durant aquest dijous hi ha convocada una vaga general a Catalunya per reclamar drets i en contra de la causa que es jutja al Suprem contra els polítics i activistes independentistes.

La vaga ha tingut un seguiment baix al nostre municipi, si ho comparem amb d’altres convocatòries de vaga general.

Fem una radiografia d’aquesta jornada de vaga a Palafolls.

A la Llar d’infants la vaga general no ha tingut incidència remarcable. Totes les educadores han anat avui a treballar i només han faltat 18 alumnes, alguns dels quals per malaltia. Ho explica Sandra Jiménez, directora de la llar.

A les dues escoles de primària de Palafolls el seguiment ha estat desigual. En els dos centres han faltat la meitat dels alumnes, però en el cas dels docents la incidència ha estat diferent.

A Les Ferreries  han faltat la meitat dels alumnes a classe, i també la meitat dels mestres en plantilla al centre. Maribel Queralt és la directora de Ferreries.

A l’altre escola de primària de Palafolls, a Mas Prats, també han faltat a classe la meitat dels alumnes, en canvi només 9 dels 36 mestres han exercit el seu dret a vaga. Carme Serrat és la secretaria del centre.

Per últim a l’Institut de la Font del Ferro hi falten uns 160 alumnes de 3r d’ESO i Batxillerat, que són els alumnes que poden decidir per ells mateixos si exercir el dret a vaga o no. Un 30% dels professorat ha secundat l’aturada convocada. Rosa Martínez és la directora del centre de secundària.

Arran de la vaga general d’avui el CAP de salut ha hagut de reprogramar les analítiques previstes, però en canvi l’atenció mèdica ha estat l’habitual ja que els facultatius no han fet vaga aquest matí.

Pel que fa al transports, el servei de bus urbà de la L5 i de les connexions per carretera amb d’altres municipis, i segons les concessionàries, no pateix cap alteració respecte la d’un dia normal, i per tant funciona amb normalitat.

Tot i que el serveis mínims marcaven la circulació d’1 de cada 32 trens de rodalies, la veritat és que els trens que passen per Blanes i l’Alt Maresme en destinació o origen a BCN no tenen cap alteració, ja que els trens eliminats son els que tenen origen i final a Mataró o Arenys.

Per la seva banda, la Policia local de Palafolls confirma que no hi ha hagut cap incidència en aquestes primeres hores de vaga general a Palafolls ni al centre de la població ni als polígons de la nostra vila, on sí hi ha hagut problemes en d’altres aturades. Miguel Angel Marin és el sotsinspector de la Policia Local

La vaga tampoc s’ha notat en el comerç de Palafolls. Avui la majoria de botigues i empreses locals han apujat normalment la persiana.