radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Comarcal Blanes posa en marxa un dispositiu per garantir la seguretat als Pins i a l’estació

Blanes posa en marxa un dispositiu per garantir la seguretat als Pins i a l’estació

COMPARTEIX-HO
, / 292 0

Presència policial a la zona d’oci nocturn de Blanes. – Foto: Ajuntament de Blanes

La Policia Local d’aquest municipi i el cos de Mossos d’Esquadra han posat en marxa en els darrers dos caps de setmana el dispositiu Via.

Es tracta d’una mesura que té per objectiu vetllar per la seguretat a la zona d’oci del barri dels Pins de Blanes, així com també als voltants de l’estació de tren del municipi, lloc freqüent de pas dels joves que van a les discoteques.

Segons informa el Diari de Girona, aquests dos últims caps de setmana agents de la unitat d’antiavalots ARRO dels Mossos d’Esquadra i també de la Policia Local han denunciat a diversos joves, una part d’ells menors d’edat, per incomplir la llei de seguretat ciutadana 4/2015.

En concret, s’han interposat fins a 23 actes per consum de substàncies estupefaents a la via pública, dues per tinença d’armes prohibides a la via pública i una altra per permetre el consum de substàncies en un local públic a la zona d’oci.

A la vegada, es van interposar també 16 denúncies més per vulnerar d’ordenança municipal de Blanes, concretament per consum d’alcohol al carrer. Entre d’altres actuacions, la policia va haver de traslladar quatre menors a comissaria per lliurar-los als seus pares o tutors legals.

El dispositiu vol endurir l’acció contra l’incivisme que es viu a la zona dels Pins de Blanes i també a l’estació de Renfe, i està previst que es repeteixin de forma periòdica.

Ara fa un mes es va viure una batalla campal entre 250 joves a l’estació de Blanes que va acabar amb enfrontaments a la Policia i amb diversos detinguts.

Una situació que se suma a les que fa temps que denuncien els veïns del barri, que es queixen dels aldarulls i destrosses que provoca l’incivisme nocturn.