radiopalafolls.cat


play

Ara fem

PelutsDilluns, 14:03 -15:00

i després

Ona MaresmeDilluns, 15:00-18:00
Palafolls elimina definitivament els contenidors soterrats
, / 557 0 0

Palafolls elimina definitivament els contenidors soterrats

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Palafolls elimina definitivament els contenidors soterrats

Amb l’entrada en funcionament del nou sistema de recollida d’escombraries tots els punts de recollida seran en superfície. Això implica que, després de 13 anys de servei, s’estan eliminant les diferents àrees de contenidors soterrats que hi ha al nostre municipi.

Actualment hi havia una 10a d’àrees de contenidors soterrats arreu del nostre municipi que necessiten d’un camió especial per poder ser buidats. Un camió diferent al que s’usarà amb el nou sistema de recollida. Això fa que l’aposta pels nous contenidors de recollida selectiva hagin obligat a eliminar els soterrats existents a Palafolls.

Actualment s’està procedint a retirar aquests contenidors i a reomplir els forats que deixen, ja que, en la majoria dels casos, allà on hi havien àrees de contenidors soterrats, hi haurà ara noves illes completes de reciclatge.

El desplegament dels nous contenidors està pendent de les obres que s’estan duent a terme en les últimes setmanes i que han d’adequar alguns dels indrets on s’han de col·locar les noves illes. A Sant Lluís, per exemple, s’estan realitzant tasques d’adequació a la Pl de la Constitució o a l’av del Mar, on s’hi estan habilitant plataformes on col·locar les noves illes, mentre que ja s’han finalitzat els treballs d’eliminació dels contenidors soterrats d’aquest barri.

Des de fa uns dies els treballs també han començat al centre de Palafolls on ja s’han eliminat la majoria de punts de recollida d’escombraries soterrats.

Pel que fa al desplegament de la nova recollida de residus, el consistori espera finalitzar els treballs encara en marxa a Sant Lluís i a l’arribada del nou camió de recollida per començar a instal·lar els nous contenidors en aquest barri, ja que un cop ja es col·loquin ja es començarà amb la nova recollida.

Paral·lelament, el consistori ja prepara una campanya informativa que vol acompanyar als ciutadans amb el canvi de contenidors i de sistema.