radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Xerrada per promoure la instal·lació d’energia solar als habitatges de Palafolls
, / 357 0 0

Xerrada per promoure la instal·lació d’energia solar als habitatges de Palafolls

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Xerrada per promoure la instal·lació d’energia solar als habitatges de Palafolls

Aquest dimarts a la tarda es farà a la sala de plens del consistori una xerrada sobre com instal·lar energia solar fotovoltaica o tèrmica a les llars del nostre municipi.

Es tracta de dues tecnologies que es basen en l’aprofitament de l’energia del sol sobre els panells  o col·lectors solars per emmagatzemar-la i poder-la usar a l’habitatge reduint considerablement la dependència d’altres energies i proveïdors.

De fet l’estalvi en energia pot suposar més del 40%, com explica Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de Palafolls.

Aquestes energies aconsegueixen ser més sostenibles a la llar i, més enllà dels beneficis pel mediambient, els particulars que decideixin passar-se a l’energia solar tenen a Palafolls bonificacions fiscals com a incentiu.

En concret i segons les ordenances municipals aprovades fa uns mesos, els qui s’instal·lin aquests aparells gaudiran una bonificació del 50% del rebut de l’IBI durant 5 anys. Una reducció que es fa per tal de poder compensar la inversió a fer i afavorir el canvi. A més, cal sumar-hi la lògica reducció de la factura elèctrica que s’aconsegueix amb  el pas a les energies renovables.

Tot i aquests beneficis econòmics i medioambientals, l’Ajuntament de Palafolls ha organitzat per demà una xerrada per tal de resoldre dubtes i explicar com es pot posar energia solar per particulars. Segons Bassa la intenció és que la xerrada permeti aclarir dubtes i donar exemples reals de funcionament d’aquesta energia.

La trobada, que és gratuïta,  serà demà a les 7 de la tarda a la sala de plens i amb la participació de Toni Pérez, tècnic de l’empresa Techsolar i del propi Oriol Bassa, tècnic de medi ambient de l’Ajuntament de Palafolls.