radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal Malgrat edita un llibre per recuperar el seu passat històric local

Malgrat edita un llibre per recuperar el seu passat històric local

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 610 0

Foto: Arxiu Municipal de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha anunciat l’edició d’una nova obra gràfica que ha de servir per rememorar el passat del municipi.

Es tracta de “Malgrat de Mar desaparegut”, un recull de fotografies que vol testimoniar els espais i les activitats socials i econòmiques del poble que actualment ja han desaparegut.

Els autors del llibre són els historiadors locals  Núria Arís, Sònia Garangou i Joan Piña, i l’obra es presentarà de manera oficial el proper 24 de març a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat de Mar, aquesta setmana l’alcaldessa Carme Ponsa i el regidor de Patrimoni, Ricard Núñez, han signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Malgrat de Mar i l’editorial Efadós, per tal que aquesta s’encarregui de l’edició del llibre.

El conveni estableix que el consistori malgratenc posi a disposició de l’editorial el fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal per poder consultar, seleccionar i publicar fotografies i documents per poder fer el llibre.

A la vegada, també estableix que l’editorial es faci càrrec de la digitalització, restauració i composició d’una fotografia panoràmica de 8 metres d’una imatge feta des del campanar de l’església a la dècada dels anys 30, dipositada actualment a l’Arxiu Municipal i que serà protagonista d’una exposició que prepara l’Ajuntament.

El regidor de Patrimoni, Ricard Núñez, ha explicat que el llibre “Malgrat de Mar desaparegut” recuperarà espais i edificis emblemàtics ja desapareguts com Can Campassol, la Fàbrica de l’Aigua o l’antic sindicat, i des del consistori s’informa que hi la intenció és que es publiquin més llibres similars.