radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Palafolls promou l’autocompostatge dels residus d’orgànica
, / 151 0 0

Palafolls promou l’autocompostatge dels residus d’orgànica

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Palafolls promou l’autocompostatge dels residus d’orgànica

Les deixalles que habitualment llencem a l’abocador de l’orgànica poden servir-nos per fer adob a casa i reduïr així el rebut d’escombraries al nostre municipi.

L’autocompostatge és l’aprofitament a la pròpia llar de les restes de la cuina i del jardí que generem per tal de poder transformar-les en un adob natural que podem aplicar a les nostres plantes, al jardí o a l’hort.

Amb l’autocompostatge retornem al sòl els nutrients i tanquem el cicle de la matèria orgànica; d’aquesta manera simplifiquem el cicle, ja que es produeix al mateix lloc on es generen els residus orgànics.

L’Ajuntament de Palafolls vol incentivar l’autocompostatge i per fer-ho ha organitzat un curs gratuït especialment dedicat a aquesta pràctica. Serà el dissabte dia 23 de 10 a 12h del matí a la sala de Plens de l’Ajuntament. Els assistents a aquest curs, i siguin residents a Palafolls, disposaran, a més, d’un compostador gratuït per tal que puguin fer adob a casa seva. És la quarta vegada que es fa aquest curs d’autocompostatge al nostre municipi. Oriol Bassa és el tècnic de medi ambient de Palafolls.

A més, els palafollencs que facin autocompostatge a casa seva poden gaudir d’un descompte de fins el 50% de la taxa d’escombraries.

Per gaudir d’aquesta bonificació cal disposar d’un compostador a l’habitatge que porti en funcionament com a mínim un any i les bonificacions s’han de sol·licitar per cada any en curs.

Les sol·licituds s’han de presentar a l’Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palafolls. Hi ha temps fins l’1 de març de cada exercici.

L’Ajuntament cedeix un compostador gratuït a aquells ciutadans que participin als cursos que es fan regularment  i disposin d’espai a casa per poder instal·lar.

D’altra banda i per facilitar l’autocompostatge, l’Ajuntament té a disposició dels ciutadans que ho demanin una biotrituradora elèctrica de jardí per convertir branques de fins a 5 cm de diàmetre en estelles de mida petita per tal d’incorporar-les al compostador.