radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDivendres, 15:00-17:00
S’aprova la substitució de la canonada d’aigua dels semàfors al Castell
, / 334 0 0

S’aprova la substitució de la canonada d’aigua dels semàfors al Castell

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat S’aprova la substitució de la canonada d’aigua dels semàfors al Castell

Es tracta del projecte que ha de permetre substituir l’actual canonada de fibrociment per una de nova, després dels diversos problemes detectats en la infraestructura.

El fibrociment és el material de què està fet un 30% de la xarxa de canonades d’aigua de Palafolls, i va començar a utilitzar-se cap a la dècada dels seixanta.

El projecte que va aprovar-se aquest divendres servirà per substituir una d’aquestes canonades, concretament la canonada d’impulsió que va des de la zona dels semàfors, a la carretera d’accés a la Costa Brava, i fins el camí del Castell, que és el lloc on s’uneix amb la xarxa ja existent.

Al document del mateix projecte es reconeix que el tram que substituirà “ha presentat en els últims temps diverses avaries”, els quals s’assegura que fins el dia d’avui “no han ocasionat talls d’aigua a la població” però que sí suposen una “pèrdua important d’aigua i danys a la via pública”, així com també una “important afectació pel que fa a la circulació”, pel fet que la canonada d’impulsió passa pels carrers del centre de Palafolls.

En aquest sentit, la posada en marxa de les obres també comportarà afectacions al trànsit, ja que comportarà l’obertura del paviment dels carrers per on passa, des de la carretera de la Costa Brava, el carrer Passada, el carrer Major, l’avinguda Pau Casals i fins al camí del Castell.

Tot i que la previsió inicial del consistori aquest estiu era que les obres comencessin a finals d’aquest passat 2018, no ha estat fins aquest passat divendres que s’ha aprovat de forma inicial el projecte, que resta ara en exposició pública durant 30 dies.

El pressupost d’execució per contracte del projecte és de pràcticament 670.000 euros.