radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Societat Alumnes de 3r de Les Ferreries s’afegeixen a un concurs per potenciar la lectura

Alumnes de 3r de Les Ferreries s’afegeixen a un concurs per potenciar la lectura

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 254 0

Sota el nom ben clar de “El gust per la lectura”, aquest concurs impulsat des del Departament d’Educació de la Generalitat torna a tenir enguany representació palafollenca.

Són els cursos de 3r A i 3r B de Les Ferreries, que des de la represa del curs després de les vacances de Nadal s’han començat a preparar per les dues modalitats amb què participen al certamen.

Per una banda, el curs de 3r A treballen amb la lectura d’un llibre il·lustrat a partir del qual hauran d’elaborar un escrit amb el que els evoquen les il·lustracions i, per l’altra, el 3r B han de enregistrar tres escenes amb vídeo a partir del que hauran llegit en el seu llibre.

Tot plegat, amb el propòsit de fomentar la lectura i de valorar altres aspectes que aporta el fet de llegir.

En parla Anna Miranda, cap d’estudis de les Ferreries.

Durant aquest trimestre els alumnes dels dos cursos treballaran amb els seus respectius projectes, tot plegat de cara al proper mes de maig, que és quan hauran d’entregar els seus treballs.

Miranda explica que el centre fa una valoració positiva de com han funcionat les anteriors participacions del centre en aquesta iniciativa, també pels recursos que ofereix a l’hora de treballar la lectura entre els alumnes.

El certamen “El gust per la lectura” va posar-se en marxa el curs 1995-1996, i celebra enguany la seva 24a edició.

Paral·lelament a aquesta iniciativa, la cap d’estudis de Les Ferreries ha avançat també que actualment els alumnes de 3r fins a 6è s’estan preparant per participar al certamen de Lectura en veu alta. D’aquí sortiran representants de cicle mitjà i superior que optaran als quarts de final que es faran el proper mes d’abril a Malgrat de Mar o bé també a les semifinals de Barcelona.