radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Mobilitat S’aproven definitivament els projectes de remodelació de la Passera i de la cruïlla del parc

S’aproven definitivament els projectes de remodelació de la Passera i de la cruïlla del parc

Mobilitat Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 472 0

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona publica avui l’aprovació definitiva dels projectes de remodelació del ferm de la passera entre Sant Lluís i el centre i el de la intersecció entre els carrers Ramon Turró i Av Costa Brava, a tocar del parc Joaquim Ruyra.

El projecte de la Passera, com ja va informar aquesta emissora, preveu la substitució total de l’actual ferm de fusta, que està malmès, per un altre de major durabilitat. El material escollit ha estat l’alumini antilliscant. La substitució del ferm es farà per fases i per trams amb un termini total de 10 mesos, segons el projecte.

La fusta de la passera s’ha anat fent malbé per deferents motius. Segons el consistori hi ha hagut despercfetes per les inclemències agreujades també l’incivisme. En aquest sentit l’Ajuntament ha denunciat  el pas de vehicles com quads i motocicletes o fins i tot cavalls per una passera reservada per a vianants i bicicletes.

El projecte té un cost previst de 140 mil€,que de moment aportarà l’Ajuntament, tot i que l’Ajuntament estudiarà si es pot impuntar al projectista o a la constructora si es demostra que en tenen responsabilitat.

També es té el finançament total per fer un altre dels projectes previstos per les properes setmanes. Es tracta de la millora de la intersecció entre els carrers Ramon Turró i l’Avd Costa Brava, al centre de la nostra vila. El projecte preveu elevar l’actual cruïlla per tal d’obligar als vehicles a rebaixar la velocitat en aquesta intersecció. També es desplaçarà la parada de bus actual, que canviarà de carrer, i s’aprofitarà per remodelar i facilitar l’accés al parc de Joaquim Ruyra amb la construcció d’una rampa i unes escales allà on actualment hi ha una rampa amb un fort desnivell.

Aquest projecte, que vol millorar la seguretat d’aquesta cèntrica cruïlla, té un cost de 42 mil € que aportarà la Diputació de Barcelona.

Ara que els projectes estan aprovats definitivament es pot començar a buscar les empreses que hauran de fer els treballs, pel que encara no hi ha data d’inici dels treballs.