radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sesión Aleatoria
Edu González
Dijous, 20:00 -21:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 21:25-22:00
Home Economia Palafolls comença l’any amb un augment de l’atur

Palafolls comença l’any amb un augment de l’atur

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 332 0

El mes de gener s’ha tancat amb un augment de 27 persones a les llistes de l’atur. Això implica una pujada del 4.8% aquest primer mes del 2019 i suposa el 4t més consecutiu d’augment de desocupats.

Actualment a Palafolls hi ha 588 persones a la recerca de feina. Tot i l’augment, és el millor mes de gener des de fa 10 anys i queda molt lluny de les dades de fa 9 anys, quan a PLF hi havia 860 aturats al mes de gener.

Les dades interanuals mostren una davallada d’una 40a de persones en les dades d’aturats.

El mes de gener és habitualment dolent per les dades de l’atur, ja que un cop acabada la campanya de Nadal, els desocupats creixen. De fet al nostre voltant les dades no son bones.

A Tordera l’augment ha estat major que a Palafolls. En aquesta localitat hi ha 61 persones més a l’atur, situant-se ja per sobre de les 1200 persones. Més moderat ha estat l’augment a Malgrat i Pineda. En el primer municipi hi ha 12 aturats més, fins els 1185, mentre que a Pineda hi ha 34 noves persones sense feina. Aquesta localitat continua sent la que més atur té a l’Alt Maresme. Aquest gener hi ha prop de 2300 persones sense feina en aquesta localitat i amb una taxa que ronda al 20%.

A Palafolls la taxa d’aturats ronda el 14%, lleugerament per sobre de la mitjana comarcal.