radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Política Totes les forces menys Bermán a favor d’una consulta sobre els legionaris

Totes les forces menys Bermán a favor d’una consulta sobre els legionaris

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 444 0

Divendres el ple de l’Ajuntament es va mostrar a favor de posar en marxa una consulta ciutadana per conèixer l’opinió del Barri Sant Lluís sobre la participació dels exlegionaris en la processó de Setmana Santa.

Segons va informar l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, l’entitat organitzadora de la processó, la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls, ja ha demanat autorització per a la realització de l‘activitat aquesta propera Setmana Santa. Tot i que encara no es coneix si enguany s’ha convidat als exlegionaris a processionar , el govern local va proposar la realització d’una consulta al barri per tal de saber si els seus veïns volen els exmilitars desfilant pels seus carrers uniformats i amb el seu Crist de la Bona Mort.

Segons l’alcalde, cal que la voluntat del barri s’imposi ja sigui per permetre la desfilada com per prohibir-la i va demanar respectar la voluntat dels veïns.

Juan Andrés Osorio, tot i estar a favor de la consulta,va recordar que les lleis de l’Estat Espanyol empara les manifestacions paramilitars o feixistes, pel que assegura que és difícil fer valer el resultat de la consulta si les lleis emparen la presencia dels exlegionaris.

ERC també està a favor de la consulta, si aquesta té totes les garanties i es fa ben feta. De tota manera la portaveu divendres dels republicans, Susanna Pla assegurava que el govern només delegava la seva responsabilitat a la ciutadania  i li retreia a Agustí que no prohibeixi definitivament la presència dels militars a PLF.

Martí Victòria també es va mostrar a favor de la consulta a Sant Lluís.

Per la seva banda, Óscar Bermán, que alhora és el confrare Major de la confraria de Sant Lluís i Sta. Maria de Palafolls, va denunciar de nou el que considera una  persecució del govern municipal cap a l’entitat organitzadora. Assegura, però, que aquest any l’entitat no quedarà callada i amenaça en portar als tribunals els intents de prohibir la presència dels exlegionaris.

Bermán creu que es demostrarà la persecució que rep l’entitat local des del 2014.

L’Ajuntament segueix ara amb la voluntat de tirar endavant la consulta.