radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Societat Bermán creu que la consulta sobre els exlegionaris està “fora de lloc” i hi veu motius polítics

Bermán creu que la consulta sobre els exlegionaris està “fora de lloc” i hi veu motius polítics

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 329 0

Bermán, amb caçadora verda, amb els legionaris l’any 2014

El ple d’avui porta a debat i aprovació la proposta del govern d’impulsar un procés participatiu a Sant Lluís per saber si els veïns del barri volen que hi hagi o no exlegionaris a la processó de Setmana Santa.

La proposta, que l’alcalde Valentí Agustí ja havia considerat durant la processó d’ara fa un any, ja ha rebut resposta per part del confrare major de l’entitat, Óscar Bermán, que ha carregat contra Agustí per aquesta proposta.

Bermán, que puntualitza que parla a nivell personal i no pas en nom de tota la confraria, considera que la idea d’organitzar la consulta sobre els exlegionaris s’emmarca en una “persecució” de l’alcalde cap a tot allò que no li sembla bé.

El confrare major, que qualifica a Agustí d’“ateu” i “maçònic” i assegura que té un “problema molt greu mentalment”, creu que la consulta està “fora de lloc” i que serveix per desviar l’atenció de la seva gestió de govern.

El confrare major de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria assegura que encara no hi ha res decidit ni tancat, i creu que la intenció que té Valentí Agustí amb aquesta consulta és anar en contra seva. En aquest sentit, Bermán considera que també es podrien impulsar consultes per altres actes que es fan a Palafolls, com la Marxa de Torxes per la Independència, però que l’alcalde no ho fa perquè és “independentista i separatista”.

Segons informava ahir l’alcalde, la proposta de procés participatiu que el govern palafollenc porta al ple d’avui es faria, si finalment tira endavant, amb una sola pregunta amb múltiples respostes.

L’any passat, la presència de membre de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona va generar tensió entre partidaris i detractors de la seva presència a Palafolls durant la processió de Setmana Santa.

Tant els dies previs com el mateix Dijous Sant, diversos partits polítics i entitats aglutinades sota la Plataforma Palafolls Antifeixista van organitzar diversos actes de protesta contra els exlegionaris, que van culminar amb una manifestació fins al barri de Sant Lluís formada per desenes de persones.